تبلیغات
نقل بیدمشک ارومیه لیلیوم - نقل بیدمشک ارومیه لیلیوم
چهارشنبه 25 فروردین 1389

نقل بیدمشک ارومیه لیلیوم

   نوشته شده توسط: ali tagizadeh    نوع مطلب :تاریچه تولید نقل ،

اینکه کلمه نقل چه زمانی وارد فرهنگ گفتگوی ایرانیان شد شاید هیچ کس اطلاع درستی نداشته باشد.اما زمانیکه اولین انسانها توانستند طعم شیرین را از میوه جات و کیاهان استخراج کنند شاید اولین روزهایی بود که به فکر تولید فراورده هایی دیگر با ترکیب طعم های شیرین افتادند.اینکه هزاران سال پیش انسانهای قدیمی در مهمانیها و جشن ها چه نوع تنقلات فراوری شده ای استفاده می کردند می تواند بحث جالبی باشد.اما امروزه ان محصولات سنتی آنقدر تغییر شکل داده اند که برای نسل جدید تصور شکل سنتی این فراورده ها بسیار بعید است.

امروزه ویترینهای مغازه ها با شکلات،آبنبات ، پاستیل ، آدامس،دراژه ،کیک و بیسکویت و این نوع محصولات پر شده و شاید مادر بزرگان ما نمی دانستند که روزی  نبات و حلوا و باسلوق و پشمک و فالوده  میتوانند اینقدر تغییر شکل بدهند.

آنها نسل به نسل به فرزندان خود یاد می دادند که چگونه از گندم نشاسته و از انگور شیره انگور درست کنند و در شبهای زمستان از ترکیب این مواد ابتدایی باسلوق و حلوا درست کنند تا زمانیکه صنعت پیشرفت کرد و باسلوق را به پاستیل تبدیل کرد و مثل محصولی جدید به خودمان فروخت.در کشوری که صنعت نبات را پایه گذاری کرد صنعت آبنبات از خارج وارد شد و اینچنین ما به آموزش نسل به نسل صنایع غذایی از پیشینیان خود بی اعتنا ماندیم

تاریخچه تولید

خشکبار که اولین روزهای زندگی بشر در لیست غذایی انسانها قرار داشت به مرور با پیشرفت فکری انسانها این مواد نیز توسط افراد با ذوق پایه خوبی برای شیرین کردن و تغییر طعم قرار گرفت.قبل از آن انگور خشک ( کشمش) با گردو یا نخود بو داده به شکل مخلوط استفاده میشد اما به مرور انسانها یاد گرفتند شیره های شیرین را به خشکبار اضافه کنند و اینچنین اولین نقل در ارومیه ساخته شد.نوعی از درخت بید که بید مشک نامیده میشود و گلهای این گیاه گرده بسیار خوش عطری تولید میکند که از آن عرق بیدمشک تولید میشود نیز مورد استفاده تولید کننده های نقل قرار گرفت و نقل بیدمشکی ساخته شد و این چنین این محصول در مراسم عروسی به سر عروس داماد پاشیده میشد و در مراسم عزا به جای خرما یی که مغز گردو در هسته دارد نقلی که هسته اش مغز بادام بود استفاده گردید اما حقیقت این بود که تولید نقل کار بسیار پر مشقت و سختی بود در زمینهای اطراف دریاچه ارومیه بادام کاشته میشد .بعضی زنان خانه دارمغز بادام را در آب خیس می کردند  و با چاقو به شکل خلال خرد می کردند .خلال بادام خشک در فصل بهار آینده با گلهای بیدمشک درون کیسه هایی آنقدر همزده میشد که خلال بادام سفید کاملا گرده را جذب کرده به رنگ زرد در بیاید و عطر و طعم بیدمشک را بدهد و سپس این خلال بادام خوش عطر و طعم توسط چند نفر گارگر با شیره غلیظ و داغ قطره قطره ترکیب میشد چنانچه تا قطرات قبلی شیره خشک نشده و شکرک نشود باید محصول را هم زدو نهایتا بعد از ساعتها نقلی شیرین ، سفید و خوش عطر و طعم حاضر میشد.سالیان سال نقل عطر و طعم بیدمشک را به دور ترین نقاط ایران برد و سوغات ارومیه شناخته شد اما سختی تولید نقل و خلال بادام و بیدمشک باعث شد این محصول جای خود را به سایر شیرینی جات بدهد.ورود دیگهای تولید دراژه به صنعت و آشنایی تولید کنندگان نقل با آن در 30 سال اخیر باعث شد تولید نقل دوباره ار سر گرفته شود و به این ترتیب نقلی که از رده کالاهای قنادی برچیده شده بود دوباره جایگاهی برای خود پیدا کرد با این تفاوت که صنایع مدرن از سالها پیش در خدمت تولید آبنبات و شکلات و سایر تنقلات قرار گرفته بود و در این شرایط بازار رقابت برای نقل بسیار سخت گردیده است.


برچسب ها: لیلیوم ، نقل ، ارومیه ،

لیلا بینش
سه شنبه 31 فروردین 1389 03:28 ب.ظ
سلام. چقدر خوشحال شدم که کارتون خوب پیش میره. از نوشته ها و مطالبی که در پروفایل یاهوتون بود معلومه که باید خیلی هم خوشمزه باشه!! خیلی مشتاقم نمننه محصولاتتونو ببینم.
پاسخ ali tagizadeh : میدونین که منم آرزوم بوده بفرستم اما پارسال بدقولی کردم اما ایندفه با کمال میل حتما میفرستم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر